Saldırı yaratımı
1 sayfadaki 1 sayfası
Saldırı yaratımı
Noragami'den biraz koptuk gittik ancak saldırıların yaratımı konusunda Aura'nızı temel alarak bir şeyler oluşturacağız.
Animeye baktığımda Tenjin'in hiç bir silah kullanmadan yıldırım kullanabildiği bir sahne gördüm. Çiçeklerin açmasını sağlayıp minimal düzeyde rüzgara da hükmedebiliyor. Yato'ya baktığımda da özellik olarak sabitlenmiş kesme gücü yüksek silahlar oluşturduğunu gördüm. İlahisini silahın üzerinden kullanıp özellikle kesmesini emredir. Bu da bana karakteristik olarak pasif yetenek bazında görsel gücünü arttırmak ve aktif olarak bakıldığında da genel itibariyle üstün keskinlik kazandırması olarak yorumladım.
Pek tabi bunun yanında ilahilerin aktif olarak kullanılmasına da destek verecektir bu sistem. İlahinizi söylediğinizde uygun şekilde aktif ettiğiniz aurayı saldırmak için kullanabileceksiniz.
Aura'lar her tanrıda farklı olduğu için kişisel olarak değişiklik göstermeleri de gayet doğal olacaktır saldırı bazında. Kılıcınızı alevle kaplayabilir ve ya bedeninize gelen darbelerden korunmak için kullanabilirsiniz. Bunlar pek tabi örnektir. Zamanı yavaşlatıp hızınızla birini kesmekte mümkündür.
Aura kısmındaki rank yani seviyenin açıklaması da bir saldırı yaratırken maksimum kullanabileceğiniz teknik seviyesine tekabul eder. Aynı zamanda Rank yükseldikçe Auranızı aktif ettiğinizde harcanan kutsal gücün seviyesi azalacaktır. Örnek vermek gerekirse D Rank bir aura tur başına 11 kutsal gücünüzü harcarsa S rank bir Aura 5 kutsal güç harcayacaktır. Pek tabi aura üzerinden oluşturulan saldırılar shinkiler üzerinden kullanılacaktır.
En son İzanagi tarafından Salı Ocak 10, 2017 11:01 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Geri: Saldırı yaratımı
Bunların dışında auraların bir de temel yetenekleri olması noktasında karar kılmış bulunuyorum. Bunlar rp içerisinde dost tanrılarınızdan öğreneceğiniz şeyler olacak.
- Kensaku (検索) : Kelime anlamı olarak Aramak anlamına gelen Kensaku yazımına bakıldığında kılıç ve bulmak olarak ayrılmıştır. Bu da anlamı ile eş olarak size ait bir shinkinin yerini bulmakta kullanılacaktır.
- Dai abare(暴): Dai abare koparmak anlamına gelir. Bu shinkinizi korumak için yapılır. Nora haline getirilmiş bir shinkiye konan ikinci ve ya daha fazla ismi çıkartmak için yapılır. Shinkinin onayı ve onu bağlayan tanrının kanı gerekmektedir. Kan başka bir shinkinin silah formuna sürülüp ismin yazılı olduğu deri kesilir. Aynı acıyı kesen kişi de hisseder ancak kesim işlemi bittikten sonra Shinki nora olmaktan kurtulur.
- Hokaku (捕獲): Ele geçirme anlamındaki Hokaku anlamının bire bir aynısıdır ve öğrenmesi en kolay tekniktir. Her hangi bir sebepten ruhu bedenin ayrılmış ancak yaşayan bir bedeni ele geçirmeyi sağlar.
- Seigen (制限): Seigen kısıtlama anlamına gelir ancak shinkilerin sahip olduğu Baku'dan kesinlikle farklıdır. Seigen size gelen duaları kısıtlar. Bu şekilde sürekli olarak dua duymazsınız ve büyük olayları algılarsınız.
- Ijū (移住): Göçmek anlamına gelen Ijū uygun şartlar altında sizi bir yerden bir yere ışınlayan tekniktir. Dua eden kişinin yanına ışınlanmak gibi. Beyaz bir ışığa dönüşüp başka bir yere aynı beyaz ışıkla gelmektir. Bu tekniği uygulamanın şartı gidilecek yerin daha önceden görülmüş olması ve bölge tanrsının izin vermiş olmasıdır.
- Shukufuku (祝福): Kutsama anlamına gelen Shukufuku diğer Aura tekniklerinin aksine silah kullanarak yapılır. Temel teknikler genel olarak tanrının kendi öz gücünü geliştirmeyi amaçlar ancak Shukufuku simge shinkinize bir kova ve tahta bir bardağa dönüştürür. Bu ikilinin temelde hiç bir özel gücü yoktur. Kovanın içine tapınak kaynağından doldurulan suyun tapınağın kuzey,güney,doğu ve batı yönüne dökmekte kullanılır. Bu şekilde ayakashilere karşı savunma ve bölgenin hakimi olduğu gösterilir. Hakimiyet alanı kutsal güç ve inanan sayısı ile orantılıdır.
- Chokkan (直感): Chokkan'ın anlamı gelişmiş sezgidir. Bu sizin başka bir tanrı ile anlaşma yaparak onunla istek halinde kendi tapınağınızda zihinsel bir şekilde görüşmenize olanak verir. Başka bir kullanımı da minimal düzeyde çevredeki tanrıları hissetmektir.
- Himitsu(秘密): Himitsu köken olarak gizlenmenin temeli olan gizden gelmektedir. Bu sizin auranızı tamamen bastırıp doğa ile bütün olmanız anlamına gelmektedir. Öğrenmesi en zor tekniklerden biri olan Himitsu genelde felaket tanrıları tarafından bilinip ortaya çıkışı da onların diğer tanrıların özlerini tüketmek için doğan saklanma ihtiyacından ortaya çıkmıştır.
- Bōei (防衛): Auranızı savaş boyunca kullanmayıp bunu bedeninizde muhafaza etme tekniğidir. Anlam olarak savunma olsa da aslında alınan yaraların iyileştirilmesi için kullanılır. Kaifuku'nun basit halidir, ancak öğrenim konusunda şifa ve doğa tanrıları avantajlıdır.
- Kaifuku (回復): Kaifuku anlam olarak iyileşmedir, Auranızı bir noktaya odaklayıp sizi iyileşme konusunda yardımcı olur, kendiniz dışındaki objeleri ve kişileri de iyileştirmenizi sağlar. Şifa tanrıları için öğrenmesi daha kolaydır.
- Byū (図解): Anlamı görüş olan Byu savaş sırasında gözlerinize giden Aura enerjisini arttırıp sabitleyen tekniktir, bu şekilde gözler hızlı hareket eden cisimleri ve ya kişileri takip edebilir. Aktif olması için özel bir şey yapılması gerekmediğinden dolayı diğer temel tekniklerden ayrılır. Felaket tanrılarının bu tekniği öğrenmesi daha kolaydır. Kullanan kişinin gözünde hasımlarının görebileceği bir parlama bulunur.
- Kaihatsu (開発): Anlamı gelişme olan bu teknik gelişmedir. Bōei'nin geliştirilmiş başka bir şeklidir. Büyüme ve ya büyütme faaliyetleri için kullanılabilir. Bir kişiyi ve ya nesneyi desteklemek için kullanılabilir. Doğa tanrıları için öğrenmek genel hatlarıyla daha kolaydır.
- Kin (金): Anlamca altın anlamına gelen Kin tapınak elde etmek amacıyla insanların zihinlerinde iz bırakmak anlamına gelir. Bu yapılırken duacıya şans ve ya şanssızlık getirilir, bu noktada Şans tanrıları için öğrenmesi çok daha kolaydır.
- Museigen (無制): Museigen kelime anlamı olarak sınırsız demektir. Savaş tanrılarının bir savaş sırasında yaralanmalara karşı kullandıkları tekniktir. İyileşme olmaz ancak yayılma gibi bir durumun uzun süre öne geçilmesi sağlanır. Mantar kapan bir tanrının mantarının yavaş etkilemesi noktasında da kullanılır. Savaş tanrılarının öğrenmesi daha kolaydır ve diğer tanrılar için öğrenimi daha ızdırap vericidir.
- Chōkanzu (鳥瞰図): Teknik Byū'dan farklı olarak ihtimalleri hesaplama yeteneğinin artışını sağlar. Kullanım alanları değişkenlik gösteren yegane tekniktir. Bilgelik statından direk olarak etkilenmesi noktasında da farklılık gösterir diğer tiplerden. Olasılıkların hesaplanması görünen alanla kısıtlıdır ancak ne için kullanılabileceği konusunda kısıtlama yoktur. Her tanrı grubu için zorluk derecesi en yüksek olan tekniktir ancak Bilgelik tanrıları diğer gruplara nazaran daha kolay öğrenebilir. En yüksek zorlukta olmasının sebebi Aura'dan bağımsız olarakta etkilenmesidir.
- Shīrudo (盾): Temel teknikler arasındaki tek savunma tekniğidir. Auranın büyük kısmını shinkiye yönlendirip beş metre yarı çapındaki bir küreye sahip olacak şekilde bir koruma sağlar. A-Rank bir teknik olarak kabul edilir. A-Rank'ın altındaki teknikler korunan bölgeye hiç bir zarar veremez. Yeterince kutsal güç verilirse bir tapınağın tamamını koruyacak büyüklüğe erişebilir; ancak kullanıcının kutsal enerjisini ve aurasını hızla tüketir. Buna karşılık sağlanan üstün korumayı açıklamak gerekirse on katlı bir binanın kalkana çarpması sadece çatlamaya neden olur. Bu nedenle eğitimde her tanrı sınıfı avantaja sahip olduğu gibi dezavantaja da sahiptir.
- Shinigami (死神): Anlamı ölüm tanrısı olan bu Aura saldırısı rakibin zen'ini parçalamak için yapılır. Zen dediğimiz şey bir tanrının kalbi gibidir. Onu parçalamak için shinkinizi her hangi bir yerine saplarsınız. Sonrasında zihnine gidip onu kendi zihninde öldürürsünüz. Pek tabi dezavantajlı bir durum ancak Aura eğitimleri bu dez avantajı yenmeniz için var. Her Rank'ın eğitimi farklıdır ve her seferinde size verilecek ip uçları azalacaktır. Bunun sebebi kurgusal bir konuda, bir tanrıyı öldürmeye çalışırsanız size genel olarak hiç ip ucu verilmeyecek olmasıdır. Tam olarak sizi buna hazırlamak için zen eğitimleri var olmaktadır. Pek tabi diğer aura saldırılarına karşı koymanız ve ya yapabilmeniz için. Teknik normalde A-Rank'tır ancak her hangi bir ranktaki kullanıcı öğrenip uygulayabilir. A-Rank olmasının sebebi A-Rank eğitiminde verilecek olan dersin size ip ucu verecek olmasıdır.
En son İzanagi tarafından C.tesi Ocak 14, 2017 1:51 am tarihinde değiştirildi, toplamda 8 kere değiştirildi
Geri: Saldırı yaratımı
Saldırının adı: Saldırınızın adı.
Auranın rankı: Kullanılacak aura rankı sahip olduğunuzdan yüksek olabilir ancak bu sizi bitkin düşüredebilir.
Rank:(Boş bırakılacak)
Varsa kullanılacak temel teknik: Temel tekniklerden hangisini kullanırsınız saldırınızı yaparken?
Kullanılacak shinki: Hangi shinki üzerinden kullanacaksınız.
Saldırının açıklaması: Saldırınızı nasıl yaparsınız. Öncesinde yapmanız gereken bir şey var mı? Detaylı bir açıklama bekliyoruz.
En son İzanagi tarafından Çarş. Ocak 11, 2017 1:32 am tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
Geri: Saldırı yaratımı
- Kod:
[b]Saldırının adı:[/b]
[b]Auranın rankı:[/b]
[b]Rank:[/b]
[b]Varsa kullanılacak temel teknik:[/b]
[b]Kullanılacak shinki:[/b]
[b]Saldırının açıklaması:[/b]
Similar topics
» Karakter yaratımı:Altemur
» Karakter Yaratımı: Rhaegar
» Karakter Yaratımı: Ketsuen
» Karakter Yaratımı Alveor
» Karakter Yaratımı: Rhaegar
» Karakter Yaratımı: Ketsuen
» Karakter Yaratımı Alveor
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz